ervaring

enthousiast, kennis van zaken en nieuwsgierig. ik zie mezelf als de ideale cultuur senior met veel ervaring (vooral in het theater, voor en achter de schermen).

 

studerend aan de amsterdamse theaterschool (regie) bouwde ik samen met anderen de toneelschuur in haarlem. 

 

als acteur, regisseur en docent werkte ik bij; toneelgroep centrum, toneelgroep acht oktober, theatergroep hollandia en de theatergroep delta. ik heb me bekwaamd als televisieregisseur en maakte documentaires over verschillende onderwerpen.

 

achter de schermen heb ik ervaring opgedaan als coördinator, producent en programmeur. en was lid van diverse bestuurlijke commissies op het gebied van de kunsten. 

in april 2009 nam ik afscheid als directeur/artistiek leider van theater en filmhuis provadja te alkmaar. na de positieve beslissing van de gemeenteraad over de komst van yxie (toekomstige nieuwe huisvesting provadja plus samenwerking met de stichting lucebert) kon ik mijn zevenjarige klus daar succesvol en met een gerust hart afsluiten. dat alkmaar terugkwam op haar beslissing bracht mij ertoe om mijn onderscheiding - gouden erespeld voor verdienste voor de cultuur - terug te geven aan de stad.

 

naast mijn adviseurswerk en het schrijven (aktiegroep toneelschuur, een terugblik vooruit) verricht ik educatieve activiteiten in Eye.